El Teatre Goya

HISTÒRIA

Fundat el 1914, el Teatre Goya no comença la seva activitat teatral fins el 1916. Des d’aleshores ha estat un espai representatiu de la ciutat de Barcelona. A més d’exercir com a seu del Centre Aragonès de Barcelona, com a teatre ha acollit primeres figures de l’escena, de la categoria de Margarita Xirgu.

En la darrera poca, pel Goya han passat grans èxits de la cartellera barcelonina com els protagonitzats per Paco Moran, les germanes Gutiérrez Caba, Núria Espert, Maria Jesús Valdés, Àngels Gonyalons, Pepe Rubianes i un llarg etcètera de grans professionals.

La voluntat del Grup Focus de no permetre que es perdin els centres emblemàtics de creació i difusió de la ciutat, lha portat a lluitar per la recuperació del Teatre Goya, un teatre amb una forta personalitat que al 2004 va haver de tancar la seva activitat i que va estar a punt de desaparèixer. El teatre basa la seva programació en un repertori obert i equilibrat, fent un èmfasi especial en la producci pròpia i la col·laboració entre artistes, companyies i institucions públiques i privades.

Sota la direcció artística de Josep Maria Pou, es produeixen i exhibeixen prioritàriament grans autors del segle XX i obres contemporànies, amb la complicitat de reconeguts artistes de l’àmbit nacional, estatal o mundial i amb una línia de programació bàsicament en català.

El Teatre Goya rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura) i Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura).

Direcció artística

Josep Maria Pou
Director artístic

Josep Maria Pou, una de les personalitats de primer ordre del panorama artístic nacional, és el director artístic del Teatre Goya.

Des del 1970, quan va començar la seva carrera teatral amb la companyia titular del Teatro Nacional María Guerrero, s’ha posat a la pell de personatges creats per autors tan diversos com Peter Weis, Valle Inclán, Bertolt Brecht, Sófocles, Pérez Galdós, Arniches, Txékhov, Ibsen, Melgares, Fryan, Moratín, Goldoni, Nieva, Eurípides, Molière o Calderón.

Són molts els premis i reconeixements cultivats al llarg de la seva trajectòria. Entre d’altres cal destacar el Premi Nacional de Teatre 2001, de Catalunya, per les seves interpretacions a Celobert i Bartleby l’escrivent; el premi Teatre BCN al Millor Actor, per Celobert (2004); el premi Assaig General al Millor Actor de Teatre, per Arte (2001) i el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al Millor Actor, per Àngels a Amèrica (1997), Desig i El gallitigre (1991) i Amado monstruo (1990). També ha rebut el Fotogramas de Plata al Millor Actor, per El rei Lear (2004) i, amb La cabra o Qui és Sylvia?, el Premio Nacional de Teatro 2006 i el Premi Max al Millor director d’escena i a la Millor adaptació d’obra teatral. L’any 2011 va ser guardonat amb el Premio de Cultura 2010 de la Comunidad de Madrid i el 2017 amb el Premi Gaudí d’Honor- Miquel Porter.

Des de la inauguració del Teatre Goya amb Els nois d’història (The History Boys), Josep Maria Pou ha desplegat una línia artística que aposta pel talent i per títols de primer ordre amb vocació d’arribar a un públic ampli.

www.josepmariapou.com

GALERIA D’IMATGES

SERVEIS

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda

Seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda

Agraïm que ens truqueu abans al telèfon 93 343 53 23 per facilitar-vos l’accés a la sala

Funcions adaptades per persones amb discapacitat sensorial. Consultar dates al web

Cafeteria

El Teatre Goya disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’un hora abans del començament de la representació fins la finalització de l’espectacle.

Aparcament

Ben a prop del Teatre trobareu els següents pàrquings:

Aparcamientos Mediterráneos
Plaça Castella, 1
Descompte presentant el tiquet del pàrquing segellat pel teatre a la taquilla de l’aparcament

*Pagament en metàl·lic

Aparcament Parking y Servicios Muntaner Center
C/ Muntaner, 13
Descompte presentant l’entrada segellada pel teatre

Aparcament Parking Aribau 9
C/ Aribau, 9
Descompte presentant l’entrada segellada pel teatre

Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com