El teatre

Obres contemporànies, amb la complicitat de reconeguts artistes de l’àmbit nacional i
internacional, i amb una línia de programació bàsicament en català.

Història

Fundat el 1914, el Teatre Goya no comença la seva activitat teatral fins al 1916. Des d’aleshores ha estat un espai representatiu de la ciutat de Barcelona. A més d’exercir com a seu del Centre Aragonès de Barcelona, com a teatre ha acollit primeres figures de l’escena, de la categoria de Margarita Xirgu.

En la darrera època, pel Goya han passat grans èxits de la cartellera barcelonina com els protagonitzats per Paco Morán, les germanes Gutiérrez Caba, Núria Espert, Maria Jesús Valdés, Àngels Gonyalons, Pepe Rubianes i un llarg etcètera de grans professionals.

La voluntat del Grup Focus de no permetre que es perdin els centres emblemàtics de creació i difusió de la ciutat, l’ha portat a lluitar per la recuperació del Teatre Goya, un espai amb una forta personalitat que el 2004 va haver de tancar la seva activitat i que va estar a punt de desaparèixer. Sota gestió del Grup Focus a partir de 2008, el Goya basa la seva programació en un repertori obert i equilibrat, fent un èmfasi especial en la producció pròpia i la col·laboració entre artistes, companyies i institucions públiques i privades.

Sota la direcció artística de Josep Maria Pou, des de 2008 fins al 2019, el Teatre Goya ha produït i exhibit principalment peces teatrals de grans autors del segle XX i obres contemporànies, amb la complicitat de reconeguts artistes de l’àmbit nacional, estatal o mundial i amb una línia de programació bàsicament en català.

Aquest espai col·labora des de fa anys amb festivals com Grec Festival de Barcelona, Temporada Alta o Festival de Teatre Clàssic de Mèrida. En aquesta etapa comptem amb obres de l’autoria més reconeguda i intèrprets de la talla d’Emma Vilarasau, Joel Joan, Míriam Iscla, Núria Espert, Francesc Orella, Àngels Gonyalons, Pere Arquillué, Mercè Arànega, i el mateix Josep Maria Pou, entre d’altres.

El Teatre Goya rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura), INAEM (Gobierno de España, Ministerio de Cultura), Unió Europea (Fons Europeu Next Generation; Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), Next Generation Catalunya.

grans teatrerus

Projecte social del Grup Focus que pretén contribuir a combatre la solitud no voluntària entre la gent gran i propiciar l’envelliment actiu a través del teatre i de la cultura.

Volem recuperar com a espectadors als nostres “grans teatrerus” que, per motius diversos, han deixat de ser públics de teatre, a través de vincles intergeneracionals amb joves, amb els quals compartir la seva passió i coneixement per les arts escèniques.

Durant la temporada 2023-24 es desenvoluparà una prova pilot amb veïnes i veïns del barri del Raval de Barcelona, vinculada al Teatre Romea i al Teatre Goya.

Més informació

Espais

Les portes del Teatre Goya estan obertes al desenvolupament d’esdeveniments empresarials, culturals o promocionals que busquin un entorn singular i amb valor afegit.

Característiques

Aforament
Total: 520

Relació públic/escena:
Teatre amb distribució de tipus “italiana”

Última reforma
Any 2008

Arquitecte
Barnadas Arquitectura

Dimensions de la sala

Ample màxim: 18,20m

Fondària des de boca: 22,50m

Altura màxima platea: 7,25m

Altura màxima llotja: 3,35m

Lloguer de l’espai

Per a rebre més informació sobre les característiques de l’espai, la disponibilitat de dates i les tarifes de lloguer podeu contactar amb:

Isabel García
Tel. 93 309 75 38
igarcia@focus.cat

Serveis

Cafeteria

El Teatre Goya disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’una hora abans del començament de la representació fins a l’inici de l’espectacle.

Oficina tÈcnica

Si necessiteu informació sobre les característiques tècniques del Teatre Goya podeu posar-vos en contacte amb l’oficina tècnica:

Director de l’oficina tècnica

Moi Cuenca
mcuenca@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Cap tècnic del teatre

Roger Muñoz
rmunoz@teatregoya.cat

Patrocinadors

FORMEU PART D’UNA EMPRESA COMPROMESA AMB LA CULTURA?

El Teatre Goya ofereix la possibilitat de patrocinar el conjunt de la seva programació anual o algun dels seus espectacles de manera individualitzada.

D’aquesta manera, les empreses poden associar la seva imatge corporativa a la trajectòria del teatre i alhora gaudir d’un ampli programa de contraprestacions.
Per a més informació i elaboració d’una proposta adequada a les vostres necessitats us podeu posar en contacte amb:

Fabyan Salvador
fsalvador@grupfocus.cat
Tel. 93 309 75 38

Empreses patrocinadores

Amb la col·laboració de

Institucions

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Servei de subtitulació

Aquest servei s’ofereix per al públic amb dificultats greus d’audició i/o per poder subtitular en català espectacles en un altre idioma. El públic podrà seguir la funció sense perdre l’argument i l’acció.
El personal de sala els proporcionarà qualsevol informació complementària que necessitin.
Aquest sistema de subtitulació en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Servei d’audiodescripció

El teatre farà un seguit de funcions de cada espectacle amb l’adaptació d’audiodescripció.
Aquest sistema d’audiodescripció en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Sostenibilitat

Al Teatre Goya estem compromesos amb la protecció del medi ambient. Descarrega’t més informació sobre el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per conèixer les pràctiques sostenibles que estem implementant, i descobreix com pots unir-te per promoure un futur més verd.

Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Contacte

Com arribar

C/ Joaquín Costa, 68
08001 Barcelona

Metro

L1 i L2 Universitat

Bus

D50, H16, H12, V13, 52, 54, 55, 59, 67, 120

Nit Bus

N1, N2, N3, N6, N8, N12, N13

Aparcaments

Parking y Servicios Muntaner Center
C/ Muntaner, 13
Descompte presentant l’entrada segellada pel teatre

Parking Aribau 9
C/ Aribau, 9
Descompte presentant l’entrada segellada pel teatre

Pàrquings Parking Saba Barcelona Bamsa 
Pl. Castella*
Pl. del Àngels*
Pl. Catalunya*
Rambla Catalunya*
*25% de dte. demanant el tiquet al Teatre Goya
Promoció no vàlida per a ViaT

Departaments

Informació general

Taquilla (horari de tarda): 93 343 53 23
info@teatregoya.cat
Obertes de dimarts a divendres de 17:30 h, quan hi hagi funció, fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Dissabtes i diumenges, a partir de les 16:30 h fins a l’hora d’inici de l’espectacle.
Horari d’atenció telefònica: a la tarda, els dies de funció.

* Les entrades comprades a taquilla també inclouen despeses de gestió.

Cap de sala

Ravina Raventós

Serveis a empreses

Isabel García
igarcia@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Departament de premsa

premsa@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Sala de Premsa

Goya internacional

international@focus.cat
Tel. +34 93 309 75 38